Книги Валути
Онлайн магазин за книги knigite-bg.com
Моята кошница: 0 продукта
Книги
Книги Търсене:
КнигиНай-нови книгиПромоции на книгиМоят АкаунтПотребителска КошницаКонтактиСтартирай Cooliris Piclens слайдшоу на цял екран
Категории продукти
Препоръчайте ни
Прати на приятел.
 
Ляв банер
 
Книги » Онлайн магазин » Наука и техника » Обществени, Приложни науки »


Българското масонство (1807 - 2007)


Българското масонство (1807 - 2007)

цена 18.00лева
 
 
Отзиви


Категория: Обществени, Приложни науки

Автор: Недю Недев

Наричат масоните "световните кукловоди". С вековни традиции и велики имена в своите анали масонското братство може би наистина има правото да се счита за двигател на прогреса. Но какво е българското участие в това световно общество и каква е ролята му в духовния и обществения живот на страната?

Недю Недев дава изчерпателни отговори на тези въпроси, като ни запознава с историята, философията и ритуалите на свободните зидари. Той търси корените на масонството в богомилското движение, за да покаже, че идеите му не са чужди на българския дух, а принципите му са общочовешки. Книгата е своеобразна енциклопедия на масонството в България от Възраждането до наши дни. Освен че изброява имената на мнозина известни българи масони и обективните заслуги на братството в хода на българската история, авторът не спестява и редица неудобни въпроси: Какво е участието на масоните в превратите от 19 май и 9 юни? Масони ли са контролирали правителството на Отечествения фронт след 1944 година?
Хулено, отричано, забранявано и отново възстановявано, масонството в България надживява катаклизмите на времето, за да се превърне днес в силен фактор в културния и обществено-политическия живот на страната. Трудът на Недю Недев е ценно изследване както за историци, социолози, политици, така и за любознателния читател.

 


 
Книгата е добавена в нашия онлайн магазин на четвъртък 07 февруари, 2013.
Ниски цени на книги. Copyright © knigite-bg.com 2010
Посетителите, който закупуват този продукт също така избират


Цар Борис ІІІ. Дворецът и тайният кабинет

Цар Борис ІІІ. Дворецът и тайният к

Моята кошница
  0 продукта
Автори

Автори
- Други книги
Уведомение
Съобщавайте ми за новини  Българското масонство (1807 - 2007)
Отзиви за книги
Напишете вашето мнение за стоката!
 
Десен банер
 
 
Current Parse Time: 0.313 s with 183 queries