Книги Валути
Онлайн магазин за книги knigite-bg.com
Моята кошница: 0 продукта
Книги
Книги Търсене:
КнигиНай-нови книгиПромоции на книгиМоят АкаунтПотребителска КошницаКонтактиСтартирай Cooliris Piclens слайдшоу на цял екран
Категории продукти
Препоръчайте ни
Прати на приятел.
 
Ляв банер
 
Книги » Онлайн магазин » Художествена литература » Приключенски » 978954925482


Пиратите - II част


Пиратите - II част
[978954925482]

цена 6.30лева
 
Опции:
Корица:
стр.:
 
Отзиви


Категория: Приключенски

Автор: Джордж Маринър

Хрониките на истинските пирати!

По страниците на книгата оживяват реалните, неподправени приключения и случки от живота на едни от най-прочутите морски разбойници.

Повечето известни до този момент биографични факти от живота на авантюристите, подбрани от Джордж Маринър, са подробно и систематизирано разказани на базата на множеството от авторитетни библиографски източници. Книгата е написана в типичния за автора популярен стил, който я прави приятна за четене, далеч от всякаква енциклопедична назидателност, така характерна за много от сухите научни трудове.

Фактическият материал е придружен от сравнително немногословни синтезирани коментари, които разчупват стилистичната рамка освен с любопитните подробности, така и с прокрадващата се на моменти лека ирония. Но най-важното достойнство на текста е непредубеденият анализ на самото явление, както и причините за неговото възникване и развитие във времето. И не на последно място - назоваването на лицата с истинските им имена. Посочени са не само основните периоди, но и конкретните личности, които са давали съответния облик на пиратството през вековете.

Не са спестени и много неудобни факти, логично свързващи в една схема - перфектно организираните пиратски общества с корумпираните представители на съответната държавна власт. Постоянното наличие на такива връзки сравнително лесно може да бъде проследено от времето на първите цивилизации чак до наши дни...

" Гнусният разкош на пиратите внушаваше по-скоро отвращение, отколкото ужас от тях. Като представяха на показ позлатените кърмови мачти на корабите, пурпурните завеси, посребрените си весла, така пиратите сякаш се подиграваха на своите жертви, кичейки се със своите злодеяния... "
Плутарх

 


 
Книгата е добавена в нашия онлайн магазин на неделя 12 септември, 2010.
Ниски цени на книги. Copyright © knigite-bg.com 2010
Моята кошница
  0 продукта
Автори

Автори
- Други книги
Уведомение
Съобщавайте ми за новини  Пиратите - II част
Отзиви за книги
Напишете вашето мнение за стоката!
 
Десен банер
 
 
Current Parse Time: 0.232 s with 185 queries