Книги Валути
Онлайн магазин за книги knigite-bg.com
Моята кошница: 0 продукта
Книги
Книги Търсене:
КнигиНай-нови книгиПромоции на книгиМоят АкаунтПотребителска КошницаКонтактиСтартирай Cooliris Piclens слайдшоу на цял екран
Категории продукти
Препоръчайте ни
Прати на приятел.
 
Ляв банер
 
Книги » Онлайн магазин » Правни книги » Съдебна практика » 978954949923


Тълкувателни решения и тълкувателни постановления на Върховния административен съд (Върховния съд) на Република България по административни дела (1973 - 2008)


Тълкувателни решения и тълкувателни постановления на Върховния административен съд (Върховния съд) на Република България по административни дела (1973 - 2008)
[978954949923]

цена 12.60лева
 
 
Отзиви


Категория: Съдебна практика

Автор:

Сборникът обхваща постановления, тълкувателни решения и тълкувателни постановления, като правосъдни актове, издавани за уеднаквяване на правоприлагането по спорни въпроси в областта на административното право и административния процес. Включени са постановления и тълкувателни решения на Върховния съд за периода 1973 - 1996 г., както и тълкувателни решения и тълкувателни постановления на Върховния административен съд за периода 1996 - 2008 г. Повечето от публикуваните актове са придружени с кратки коментари. Някои от тях разглеждат разпоредби на АПК, които възпроизвеждат принципи, установени в норми на отменения ЗАП, или пък въвеждат принципно нови положения.
Съобразно чл. 130, ал. 2 от ЗСВ тълкувателните решения на Върховният административен съд са задължителни за органите на съдебната и изпълнителната власт, за органите на местното самоуправление, както и за всички органи, които издават административни актове.
В края на сборника е приложен указател на публикуваните съдебни актове, който улеснява търсенето по съответния нормативен акт, пореден номер и съответната страница.

 


 
Книгата е добавена в нашия онлайн магазин на неделя 22 април, 2012.
Ниски цени на книги. Copyright © knigite-bg.com 2010
Моята кошница
  0 продукта
Автори

Уведомение
Съобщавайте ми за новини  Тълкувателни решения и тълкувателни постановления на Върховния административен съд (Върховния съд) на Република България по административни дела (1973 - 2008)
Отзиви за книги
Напишете вашето мнение за стоката!
 
Десен банер
 
 
Current Parse Time: 0.198 s with 182 queries